Kolumbie zrno bez kofeinu

Vzhledem k tomu, že švýcarský vodní proces nepoužívá žádné chemikálie k dekofeinizaci, tento typ káv bez kofeinu může mít ekologickou certifikaci.

Chuť: sladká, zaoblená, mírně ovocná s tóny kakaa a oříšků.

Kategorie: BEZ KOFEINU

100 % Arabica

Sáček
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
standardní cena: 560 Kč od 175 Kč 679 Kč / ks 379 Kč / ks 239 Kč / ks 99 Kč / ks od 99 Kč / ks 606 Kč bez DPH 338 Kč bez DPH 213 Kč bez DPH 88 Kč bez DPH od 88 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Vyprodáno (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: KRDF1000 KRDF500 KRDF250 KRDF70 Zvolte variantu
Kolumbie zrno bez kofeinu
bez kof
560 Kč od 175 Kč

Detailní popis produktu

 

Švýcarský vodní dekaf 

Společnost za švýcarským vodním procesem je překvapivě Kanadská - ne švýcarská. Technologie vznikla ve  Švýcarsku. Coffees decaffeinated přes švýcarský vodní proces se liší tím, že technologie nevyužívá žádný druh chemického činidla k extrakci kofeinu ze zrnek. Proces dekofeinizace závisí na charakteristikách osmózy a rozpustnosti kávových zrn.

Nejprve vytvořili kapalinu nazvanou Zelený kávový extrakt. Získali to tím, že namočili dávku zelených kávových zrn v nádrži s horkou vodou. Voda zachycuje molekuly kofeinu, ale také dobré aromatické oleje a jiné rozpustné složky. Uhlíkový filtr pak tuto vodu filtruje. Díky pórovitosti filtru pouze zachycuje molekuly kofeinu. Výsledkem je chutná a bez kofeinu tekutina, která je na jedné straně velmi nasycená kávovzdornými látkami a na druhé straně bezkofeinové zelené kávové zrno bez kofeinu. Tato šarže kávy je zbytečná a je vyřazena. Zůstává zelený kávový extrakt (GCE). S tímto extraktem může začít skutečná dekofeinace!

Dále je v tomto GCE namočena čerstvá dávka zelených kávových zrn. Protože je již zcela nasycená rozpustnými látkami z kávy (molekuly příchutí a oleje), GCE nevytahuje žádnou chuť z nové šarže zrnek. Odstraní pouze molekuly kofeinu. GCE nyní obsahuje kofein ze zrnek. Uhlíkové filtry v systému zachytí a zadržují molekuly kofeinu v kapalině. Tyto filtry obnovují GCE, které je nyní také bez kofeinu. Vrací se do dávky kávy, aby získala více kofeinu. Tento GCE proudí nepřetržitě, dokud zrna nejsou 99,9% bez kofeinu. Celý proces trvá 8 až 10 hodin.

Vzhledem k tomu, že švýcarský vodní proces nepoužívá žádné chemikálie k dekofeinizaci, tento typ káv bez kofeinu může mít ekologickou certifikaci. To vás ujišťuje ještě víc, že ​​pijete kvalitní kávu.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PP Avatar autora | 8.4.2020
Příjemná, vyvážená bezkofeinová káva.