Probuzení smyslů
Chceme vám dopřát zážitek z chuti pravé čokolády vyrobené z těch nejkvalitnějších kakaových bobů na světě.
Chceme vám dopřát zážitek z chuti pravé čokolády vyrobené z těch nejkvalitnějších kakaových bobů na světě.
Pečlivě vybíráme ty nejlepší kakaové boby od drobných pěstitelů z celého světa a s ohledem na jejich jedinečnou chuť z nich vytváříme opravdovou čokoládu plnou zdraví prospěšných látek. Chceme tak ukázat, že čokoláda nemusí být hříšná cukrovinka a při tom rozšiřovat povědomí o důležitosti udržitelného a spravedlivého obchodu s kakaem.
Ajala znamená v mayském jazyce probuzení a přesně takový pocit bychom vám rádi naší tabulkou čokolády předali. Aby vás už první kousek překvapil, probudil vaše smysly i touhu po dalším poznávání.
Málokdo to ví, ale Československo patřilo za první republiky k největším zpracovatelům kakaových bobů na světě. S Ajalou na tradiční výrobu čokolády navazujeme. Inspirujeme se přitom původními postupy zpracování kakaa, jako je vysoký podíl ruční práce, nebo šetrné pražení kakaových bobů a jejich mletí mezi žulovými kameny, jako to dělali samotní objevitelé kakaa – Mayové a Aztékové.
V naší brněnské dílně vyrábíme čokolády bean to bar metodou, tedy od kakaového bobu až po tabulku. Díky tomu máme kontrolu nad každým krokem výroby, od nákupu surovin až po nalepení etikety. Jen tak můžeme zaručit 100% kvalitu, pečlivý přístup a respekt k přírodě i lidské práci.
Používáme výběrové kakaové boby z destinací s dlouholetou tradicí pěstování kakaa, například z Tanzánie, Haiti, Ekvádoru nebo Belize. Nakupujeme je přes malého importéra přímo od farmářů, které si pečlivě vybíráme. Víme tak přesně, odkud naše boby pochází a máme jistotu, že je o kakaovníky perfektně postaráno. Za boby platíme férové ceny, díky kterým mohou farmáři výrazně zlepšit kvalitu svého života a mají motivaci se v oblasti pěstování kakaa dále zlepšovat.