Vzhledem k tomu, že švýcarský vodní proces nepoužívá žádné chemikálie k dekofeinizaci, tento typ káv bez kofeinu může mít ekologickou certifikaci.
Chuť: sladká, zaoblená, mírně ovocná s tóny kakaa a oříšků.
Kategorie: BEZ KOFEINU
100 % Arabica
Detailní popis produktu
Švýcarský vodní dekaf
Společnost za švýcarským vodním procesem je překvapivě Kanadská - ne švýcarská. Technologie vznikla ve Švýcarsku. Coffees decaffeinated přes švýcarský vodní proces se liší tím, že technologie nevyužívá žádný druh chemického činidla k extrakci kofeinu ze zrnek. Proces dekofeinizace závisí na charakteristikách osmózy a rozpustnosti kávových zrn.
Nejprve vytvořili kapalinu nazvanou Zelený kávový extrakt. Získali to tím, že namočili dávku zelených kávových zrn v nádrži s horkou vodou. Voda zachycuje molekuly kofeinu, ale také dobré aromatické oleje a jiné rozpustné složky. Uhlíkový filtr pak tuto vodu filtruje. Díky pórovitosti filtru pouze zachycuje molekuly kofeinu. Výsledkem je chutná a bez kofeinu tekutina, která je na jedné straně velmi nasycená kávovzdornými látkami a na druhé straně bezkofeinové zelené kávové zrno bez kofeinu. Tato šarže kávy je zbytečná a je vyřazena. Zůstává zelený kávový extrakt (GCE). S tímto extraktem může začít skutečná dekofeinace!
Dále je v tomto GCE namočena čerstvá dávka zelených kávových zrn. Protože je již zcela nasycená rozpustnými látkami z kávy (molekuly příchutí a oleje), GCE nevytahuje žádnou chuť z nové šarže zrnek. Odstraní pouze molekuly kofeinu. GCE nyní obsahuje kofein ze zrnek. Uhlíkové filtry v systému zachytí a zadržují molekuly kofeinu v kapalině. Tyto filtry obnovují GCE, které je nyní také bez kofeinu. Vrací se do dávky kávy, aby získala více kofeinu. Tento GCE proudí nepřetržitě, dokud zrna nejsou 99,9% bez kofeinu. Celý proces trvá 8 až 10 hodin.
Vzhledem k tomu, že švýcarský vodní proces nepoužívá žádné chemikálie k dekofeinizaci, tento typ káv bez kofeinu může mít ekologickou certifikaci. To vás ujišťuje ještě víc, že pijete kvalitní kávu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.