!!!!.....Připravily jsme pro Vás na všechny kávy ve velikosti 500g a 1kg dopravu ZDARMA přes zásilkovou.....!!!

Indie zrno

 
Doprava zdarma Doprava zdarma Doprava zdarma Efekt lupa
  • 1 z 4
 

Chuť: horčejší s tóny čokolády, arašídů.

Kategorie:  SILNÁ

100 % Robusta

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem
Sáček
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do
15.11.2019 15.11.2019 15.11.2019
435 Kč / ks 235 Kč / ks 139 Kč / ks od 139 Kč    
Kód produktu 66/1 K 66/500 66/250 Zvolte variantu
Značka Káva z Regionu
Webová stránka značky kavazregionu.cz
Kategorie Káva Zrnková
 

Chuť: Robusta je jednoduše silnější než Arabica a je také hořčejší. Je to silná káva s krásnou vysokou cremou. Pod typickou štiplavostí v ní nakonec objevíte čokoládové tóny. Není kyselá, má střední až nízkou aciditu. Jedná se o silnou, intenzivní kávu, kterou oceníte především ve chvílích, kdy potřebujete skutečně povzbudit. 

Druhým nejrozšířenějším druhem kávovníku je Kávovník statný (Coffee Arabica) neboli Robusta. Robusta je mezi milovníky kávy vyhledávaná především díky vysokému obsahu kofeinu. Káva připravená z Robusty Vás zcela jistě zbaví únavy, obsahuje totiž až 2x více kofeinu než Arabica. Další velkou předností Robusty je její krásná crema, která je tmavší a krásně vysoká. Robusta se velmi často používá do směsí a Arabicou. Arabica dodává chuť a aroma a Robusta dodává požadovanou sílu, cremu a vysoký obsah kofeinu. Vhodným poměrem docílíte opravdu skvělého výsledku. Na trhu je dnes možné sehnat Robustu různých kvalit, od těch vyloženě špatných po ty, které se dají srovnávat s těmi nejlepšími Arabicami. Jednou z nejlepších Robust, které se k Vám mohou dostat je právě Indie 

Původ kávy: Robusta má pro svůj růst ráda teplo a vlhko a právě takové prostředí jí na 100 % poskytuje Indie, která je s Vietnamem, Brazílií a Indonésií největším světovým producentem. Naše robusta pochází z Indie . Zde rostou kávovníky především v horských oblastech. Pro indickou robustu je typické i unikátní zpracování zrn pomocí tzv. metody moonsoning (monzunování). Po sklizni je káva vystavena několikatýdennímu působení studeného větru a monzunových dešťů, které mají v Indii skutečnou sílu, a tím získá pro sebe velmi specifickou chuť, kvůli které je mnohými vyhledávána.

 

Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 4.12.2017
Poprvé jsem ochutnala robustu. Velice mě překvapila. Vůně po oříškách. Každým douškem je lepší a lepší. Doporučuji.
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.