Uganda zrno

 

Tato káva vyniká květinovou vůní V její chuti jsou cítit oříšky  v do chuti Grapefruit 

Kategorie: SILNÁ

100 % Robusta

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem
Sáček
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Cena 521 Kč 303 Kč 172 Kč 77 Kč od 77 Kč bez DPH
599 Kč / ks 349 Kč / ks 198 Kč / ks 88 Kč / ks od 88 Kč    
Kód produktu 2081/1 K 2081/500 2081/250 2081/70 Zvolte variantu
Značka Káva z Regionu
Webová stránka značky kavazregionu.cz
Kategorie Káva z Afriky
 

Uganda je největším africkým vývozcem kávy. Ne nadarmo tuto  zemi nazval Winston Churchill „perlu Afriky“ Mírně zvlněná krajina s průměrnou nadmořskou výškou 900 metrů oplývá skutečně nádhernou přírodou s mnoha druhy divokých zvířat.

Pro pěstování kávovníků jsou místní tropické podnebí a na živiny bohatá půda doslova doslova ideální. První zprávy o kávě v Ugandě pocházejí z 19. století a popisují používání kávy k posílení energie při dalekých cestách nebo jako náhradu za cigarety. 

Za nejdůležitější období se považují 80. léta 20. století, kdy zemědělci vysadili téměř 200 tisíc hektarů robusty a 33 tisíc hektarů arabiky. V letech 1984-1986 financovalo program obnovy kávových plantáží, rehabilitaci továren na zpracování kávy a také vzdělávání rolníků Evropské hospodářské společenství (EEC).

Káva druhu robusta je v Ugandě pěstována především v oblasti deštného pralesa Kibale. V letech 1999-2002 vynaložili farmáři i vláda velké úsilí k tomu, aby byla zařazena mezi prémiové kávy a příjmy z jejího prodeje pomohly financovat činnosti související s ochranou přírody. Kávovníkové plantáže pokrývají krajinu v okolí jezera Victoria, druhého největšího v Africe. Malé farmy zpracovávají kávové bobule nejčastěji sušením na slunci, ale s rozvojem kávového průmyslu přechází řada producentů k takzvanému promývání.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: