Tato káva vyniká květinovou vůní V její chuti jsou cítit oříšky  v do chuti Grapefruit 

Kategorie: SILNÁ

100 % Robusta

Sáček
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
599 Kč / ks 349 Kč / ks 198 Kč / ks 88 Kč / ks od 88 Kč / ks 535 Kč bez DPH 312 Kč bez DPH 177 Kč bez DPH 79 Kč bez DPH od 79 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
25.4.2024 25.4.2024 25.4.2024 25.4.2024 Zvolte variantu
Kód: KRUGR1000 KRUGR500 KRUGR250 KRUGR70 Zvolte variantu

Detailní popis produktu

Uganda je největším africkým vývozcem kávy. Ne nadarmo tuto  zemi nazval Winston Churchill „perlu Afriky“ Mírně zvlněná krajina s průměrnou nadmořskou výškou 900 metrů oplývá skutečně nádhernou přírodou s mnoha druhy divokých zvířat.

Pro pěstování kávovníků jsou místní tropické podnebí a na živiny bohatá půda doslova doslova ideální. První zprávy o kávě v Ugandě pocházejí z 19. století a popisují používání kávy k posílení energie při dalekých cestách nebo jako náhradu za cigarety. 

Za nejdůležitější období se považují 80. léta 20. století, kdy zemědělci vysadili téměř 200 tisíc hektarů robusty a 33 tisíc hektarů arabiky. V letech 1984-1986 financovalo program obnovy kávových plantáží, rehabilitaci továren na zpracování kávy a také vzdělávání rolníků Evropské hospodářské společenství (EEC).

Káva druhu robusta je v Ugandě pěstována především v oblasti deštného pralesa Kibale. V letech 1999-2002 vynaložili farmáři i vláda velké úsilí k tomu, aby byla zařazena mezi prémiové kávy a příjmy z jejího prodeje pomohly financovat činnosti související s ochranou přírody. Kávovníkové plantáže pokrývají krajinu v okolí jezera Victoria, druhého největšího v Africe. Malé farmy zpracovávají kávové bobule nejčastěji sušením na slunci, ale s rozvojem kávového průmyslu přechází řada producentů k takzvanému promývání.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: