Uganda zrno

Tato káva vyniká květinovou vůní V její chuti jsou cítit oříšky  v do chuti Grapefruit 

Kategorie: SILNÁ

100 % Robusta

Sáček
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 2081/1 K 2081/500 2081/250 2081/70 Zvolte variantu
599 Kč / ks 349 Kč / ks 198 Kč / ks 88 Kč / ks od 88 Kč / ks 521 Kč bez DPH 303 Kč bez DPH 172 Kč bez DPH 77 Kč bez DPH od 77 Kč bez DPH

Uganda je největším africkým vývozcem kávy. Ne nadarmo tuto  zemi nazval Winston Churchill „perlu Afriky“ Mírně zvlněná krajina s průměrnou nadmořskou výškou 900 metrů oplývá skutečně nádhernou přírodou s mnoha druhy divokých zvířat.

Pro pěstování kávovníků jsou místní tropické podnebí a na živiny bohatá půda doslova doslova ideální. První zprávy o kávě v Ugandě pocházejí z 19. století a popisují používání kávy k posílení energie při dalekých cestách nebo jako náhradu za cigarety. 

Za nejdůležitější období se považují 80. léta 20. století, kdy zemědělci vysadili téměř 200 tisíc hektarů robusty a 33 tisíc hektarů arabiky. V letech 1984-1986 financovalo program obnovy kávových plantáží, rehabilitaci továren na zpracování kávy a také vzdělávání rolníků Evropské hospodářské společenství (EEC).

Káva druhu robusta je v Ugandě pěstována především v oblasti deštného pralesa Kibale. V letech 1999-2002 vynaložili farmáři i vláda velké úsilí k tomu, aby byla zařazena mezi prémiové kávy a příjmy z jejího prodeje pomohly financovat činnosti související s ochranou přírody. Kávovníkové plantáže pokrývají krajinu v okolí jezera Victoria, druhého největšího v Africe. Malé farmy zpracovávají kávové bobule nejčastěji sušením na slunci, ale s rozvojem kávového průmyslu přechází řada producentů k takzvanému promývání.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: