Uganda mletá

 

Tato káva vyniká květinovou vůní V její chuti jsou cítit oříšky  v do chuti Grapefruit 

Kategorie: SILNÁ

100 % Robusta

Více o druhu mletí v rubrice 'TIPY O KÁVĚ' ve článku 'MLETÍ ZRNKOVÉ KÁVY'.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
Sáček
Druh mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Cena 525 Kč 525 Kč 525 Kč 525 Kč 525 Kč 525 Kč 525 Kč 525 Kč 525 Kč 308 Kč 308 Kč 308 Kč 308 Kč 308 Kč 308 Kč 308 Kč 308 Kč 308 Kč 177 Kč 177 Kč 177 Kč 177 Kč 177 Kč 177 Kč 177 Kč 177 Kč 177 Kč 81 Kč 81 Kč 81 Kč 81 Kč 81 Kč 81 Kč 81 Kč 81 Kč 81 Kč od 81 Kč bez DPH
604 Kč / ks 604 Kč / ks 604 Kč / ks 604 Kč / ks 604 Kč / ks 604 Kč / ks 604 Kč / ks 604 Kč / ks 604 Kč / ks 354 Kč / ks 354 Kč / ks 354 Kč / ks 354 Kč / ks 354 Kč / ks 354 Kč / ks 354 Kč / ks 354 Kč / ks 354 Kč / ks 203 Kč / ks 203 Kč / ks 203 Kč / ks 203 Kč / ks 203 Kč / ks 203 Kč / ks 203 Kč / ks 203 Kč / ks 203 Kč / ks 93 Kč / ks 93 Kč / ks 93 Kč / ks 93 Kč / ks 93 Kč / ks 93 Kč / ks 93 Kč / ks 93 Kč / ks 93 Kč / ks od 93 Kč    
Kód produktu 2084/1 K 2084/1 K2 2084/1 K3 2084/1 K4 2084/1 K5 2084/1 K6 2084/1 K7 2084/1 K8 2084/1 K9 2084/500 2084/501 2084/503 2084/505 2084/507 2084/509 2084/511 2084/513 2084/515 2084/250 2084/502 2084/504 2084/506 2084/508 2084/510 2084/512 2084/514 2084/516 2084/AER 2084/CES 2084/DZE 2084/FIL 2084/FRE 2084/PRE 2084/70 2084/71 2084/72 Zvolte variantu
Značka Káva z Regionu
Webová stránka značky kavazregionu.cz
Kategorie Káva z Afriky
 

Uganda je největším africkým vývozcem kávy. Ne nadarmo tuto  zemi nazval Winston Churchill „perlu Afriky“ Mírně zvlněná krajina s průměrnou nadmořskou výškou 900 metrů oplývá skutečně nádhernou přírodou s mnoha druhy divokých zvířat.

Pro pěstování kávovníků jsou místní tropické podnebí a na živiny bohatá půda doslova doslova ideální. První zprávy o kávě v Ugandě pocházejí z 19. století a popisují používání kávy k posílení energie při dalekých cestách nebo jako náhradu za cigarety. 

Za nejdůležitější období se považují 80. léta 20. století, kdy zemědělci vysadili téměř 200 tisíc hektarů robusty a 33 tisíc hektarů arabiky. V letech 1984-1986 financovalo program obnovy kávových plantáží, rehabilitaci továren na zpracování kávy a také vzdělávání rolníků Evropské hospodářské společenství (EEC).

Káva druhu robusta je v Ugandě pěstována především v oblasti deštného pralesa Kibale. V letech 1999-2002 vynaložili farmáři i vláda velké úsilí k tomu, aby byla zařazena mezi prémiové kávy a příjmy z jejího prodeje pomohly financovat činnosti související s ochranou přírody. Kávovníkové plantáže pokrývají krajinu v okolí jezera Victoria, druhého největšího v Africe. Malé farmy zpracovávají kávové bobule nejčastěji sušením na slunci, ale s rozvojem kávového průmyslu přechází řada producentů k takzvanému promývání.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: