Kamerun zrno

 

Ve vůni této kávy ucítíte hořkou čokoládu, oříšky.  V její chuti je cítit kouř ,hořká čokoláda v do chuti Grapefruit 

Kategorie: VELMI SILNÁ

100 % Robusta

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem
Sáček
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Cena 520 Kč 303 Kč 172 Kč 77 Kč od 77 Kč bez DPH
598 Kč / ks 348 Kč / ks 198 Kč / ks 88 Kč / ks od 88 Kč    
Kód produktu 2075/1 K 2075/500 2075/250 2075/70 Zvolte variantu
Značka Káva z Regionu
Webová stránka značky kavazregionu.cz
Kategorie Káva z Afriky
 

Název země pochází z označení Rio dos Camarões („řeka krevet“), které dal řece Wouri roku 1472 portugalský mořeplavec Fernão do Pó podle hojného výskytu korýšů druhu.

V letech 1884–1919 bylo současné území Kamerunu s přilehlými oblastmi německou kolonií se stejným názvem. Politický vývoj Kamerunu se vyznačuje značnou stabilitou. Na rozdíl od mnoha afrických zemí neprošel turbulentním obdobím rychlého střídání vládních režimů.

Kávové plantáže byly v Kamerunu založeny v roce 1884 německými kolonizátory. Maximální produkci zaznamenalo místní hospodářství v roce 1990, kdy se Kamerun stal 12. největším vývozcem kávy na světě.

Momentálně je káva jednou z mnoha zemědělských komodit Kamerunu. Hlavní pozornost upínají drobní rolníci k bavlně, tabáku a banánům. Ale jsou to právě oni, kdo pěstování kávovníků věnují péči a úsilí. Pokud jde o druh, naprostá většina kamerunské kávy je robusta. Dobře se jí daří ve středních nadmořských výškách na západě země.

Sklizeň je uskutečňována obvykle ručně, červené plody kávovníků jsou zbaveny slupek (které přihrnují farmáři k rostlinám kávovníků, aby jim dodali potřebné živiny). Skutečně malí farmáři zpracovávají plody kávovníků takzvaným suchým procesem, většina produkce ale putuje do centralizovaných stanic, kde je káva promývána.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: