VĚRNOSTNÍ PROGRAM PRO REGISTROVANÉ ZÁKAZNÍKY - VĚRNOST SE VYPLATÍ

Kolumbie mletá bez kofeinu

 
  • 1 z 2
 

Vzhledem k tomu, že švýcarský vodní proces nepoužívá žádné chemikálie k dekofeinizaci, tento typ káv bez kofeinu může mít ekologickou certifikaci.

Chuť: sladká, zaoblená, mírně ovocná s tóny kakaa a oříšků.

Kategorie: BEZ KOFEINU

100 % Arabica

Více o druhu mletí v rubrice 'TIPY O KÁVĚ' ve článku 'MLETÍ ZRNKOVÉ KÁVY'.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
Sáček
Druh mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Běžná cena - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 565 Kč 565 Kč 565 Kč 565 Kč 565 Kč 565 Kč 565 Kč 565 Kč od 180 Kč
Cena 491 Kč 491 Kč 491 Kč 491 Kč 491 Kč 491 Kč 491 Kč 261 Kč 261 Kč 261 Kč 261 Kč 261 Kč 261 Kč 261 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 83 Kč 83 Kč 83 Kč 83 Kč 83 Kč 83 Kč 83 Kč 83 Kč od 83 Kč bez DPH
565 Kč / ks 565 Kč / ks 565 Kč / ks 565 Kč / ks 565 Kč / ks 565 Kč / ks 565 Kč / ks 300 Kč / ks 300 Kč / ks 300 Kč / ks 300 Kč / ks 300 Kč / ks 300 Kč / ks 300 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 95 Kč / ks 95 Kč / ks 95 Kč / ks 95 Kč / ks 95 Kč / ks 95 Kč / ks 95 Kč / ks 95 Kč / ks od 95 Kč    
Kód produktu 115/1 K 115/1 K2 115/1 K3 115/1 K4 115/1 K5 115/1 K6 115/1 K7 115/500 115/501 115/503 115/505 115/507 115/509 115/511 115/250 115/502 115/504 115/506 115/508 115/510 115/512 115/AER 115/CES 115/DZE 115/FIL 115/FRE 115/PRE 115/70 115/71 Zvolte variantu
Značka Káva z Regionu
Webová stránka značky kavazregionu.cz
Kategorie Káva bez kofeinu
 

 Švýcarský vodní dekaf 

Společnost za švýcarským vodním procesem je překvapivě Kanadská - ne švýcarská. Technologie vznikla ve  Švýcarsku. Coffees decaffeinated přes švýcarský vodní proces se liší tím, že technologie nevyužívá žádný druh chemického činidla k extrakci kofeinu ze zrnek. Proces dekofeinizace závisí na charakteristikách osmózy a rozpustnosti kávových zrn.

Nejprve vytvořili kapalinu nazvanou Zelený kávový extrakt. Získali to tím, že namočili dávku zelených kávových zrn v nádrži s horkou vodou. Voda zachycuje molekuly kofeinu, ale také dobré aromatické oleje a jiné rozpustné složky. Uhlíkový filtr pak tuto vodu filtruje. Díky pórovitosti filtru pouze zachycuje molekuly kofeinu. Výsledkem je chutná a bez kofeinu tekutina, která je na jedné straně velmi nasycená kávovzdornými látkami a na druhé straně bezkofeinové zelené kávové zrno bez kofeinu. Tato šarže kávy je zbytečná a je vyřazena. Zůstává zelený kávový extrakt (GCE). S tímto extraktem může začít skutečná dekofeinace!

Dále je v tomto GCE namočena čerstvá dávka zelených kávových zrn. Protože je již zcela nasycená rozpustnými látkami z kávy (molekuly příchutí a oleje), GCE nevytahuje žádnou chuť z nové šarže zrnek. Odstraní pouze molekuly kofeinu. GCE nyní obsahuje kofein ze zrnek. Uhlíkové filtry v systému zachytí a zadržují molekuly kofeinu v kapalině. Tyto filtry obnovují GCE, které je nyní také bez kofeinu. Vrací se do dávky kávy, aby získala více kofeinu. Tento GCE proudí nepřetržitě, dokud zrna nejsou 99,9% bez kofeinu. Celý proces trvá 8 až 10 hodin.

Vzhledem k tomu, že švýcarský vodní proces nepoužívá žádné chemikálie k dekofeinizaci, tento typ káv bez kofeinu může mít ekologickou certifikaci. To vás ujišťuje ještě víc, že ​​pijete kvalitní kávu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.