Chuť: karamelu, zralých pomerančů, do chuť melounu.
Kategorie: VELMI JEMNÁ
100 % Arabica
Více o druhu mletí v rubrice 'TIPY O KÁVĚ' ve článku 'MLETÍ ZRNKOVÉ KÁVY'.
Detailní popis produktu
Plné tělo, vysoká sladkost, chuť zralých pomerančů, do chuť melounu, květinová vůně. Jedná se o velmi jemnou kávu.
Etiopie je kolébkou kávy a rodištěm stromu Arabica. Naleznete zde obrovskou genetická diverzitu kávových odrůd, která se vyskytuje v přírodních lesích. Tento fakt upnul na tuto zemi zájem celého kávového světa. Káva se nejprve dodávala do arabského světa a pak do Asie a až po té si našla cestu také do Evropy.
Káva se pěstuje a zpracovává především v jihozápadní a jihovýchodní části země, v regionu Oromia a oblasti jižních národů. Pěstitelé kávy jsou většinou drobní zemědělci, kteří mají farmy menší než 2 hektary. Tito výrobci dodávají asi 95% celkové produkce v zemi. Různé oblastí pěstování kávy si zachovávají odlišné charakteristiky chutí a odrůd. Tři hlavní oblasti, ve kterých jsou pěstovány Ethiopská kávová zrna jsou Harrar, Ghimbi, a Sidamo.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.