Nově lze objednat i vakuovanou čerstvě praženou kávu.

Kolumbie zrno bez kofeinu

Neohodnoceno
 
Akce Efekt lupa
  • 1 z 2
 

Chuť: sladká, zaoblená, snížená kyselost, mírně ovocná s tóny kakaa

Kategorie: BEZ KOFEINU

100 % Arabica

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
Sáček
Druh balení
Můžeme doručit do
27.6.2019 27.6.2019 27.6.2019 27.6.2019 27.6.2019 27.6.2019
Běžná cena 560 Kč - 295 Kč - 175 Kč - od 175 Kč
Ušetříte 125 Kč (–22 %) - 50 Kč (–17 %) - 45 Kč (–26 %) - 125 Kč (–22 %)
435 Kč / ks 570 Kč / ks 245 Kč / ks 305 Kč / ks 130 Kč / ks 185 Kč / ks od 130 Kč    
Kód produktu 100/1 K 100/1 K2 100/500 100/501 100/250 100/502 Zvolte variantu
Značka Káva z Regionu
Webová stránka značky kavazregionu.cz
Kategorie Zrnková káva
 

 

Švýcarský vodní dekaf 

Společnost za švýcarským vodním procesem je překvapivě Kanadská - ne švýcarská. Technologie vznikla ve  Švýcarsku. Coffees decaffeinated přes švýcarský vodní proces se liší tím, že technologie nevyužívá žádný druh chemického činidla k extrakci kofeinu ze zrnek. Proces dekofeinizace závisí na charakteristikách osmózy a rozpustnosti kávových zrn.

Nejprve vytvořili kapalinu nazvanou Zelený kávový extrakt. Získali to tím, že namočili dávku zelených kávových zrn v nádrži s horkou vodou. Voda zachycuje molekuly kofeinu, ale také dobré aromatické oleje a jiné rozpustné složky. Uhlíkový filtr pak tuto vodu filtruje. Díky pórovitosti filtru pouze zachycuje molekuly kofeinu. Výsledkem je chutná a bez kofeinu tekutina, která je na jedné straně velmi nasycená kávovzdornými látkami a na druhé straně bezkofeinové zelené kávové zrno bez kofeinu. Tato šarže kávy je zbytečná a je vyřazena. Zůstává zelený kávový extrakt (GCE). S tímto extraktem může začít skutečná dekofeinace!

Dále je v tomto GCE namočena čerstvá dávka zelených kávových zrn. Protože je již zcela nasycená rozpustnými látkami z kávy (molekuly příchutí a oleje), GCE nevytahuje žádnou chuť z nové šarže zrnek. Odstraní pouze molekuly kofeinu. GCE nyní obsahuje kofein ze zrnek. Uhlíkové filtry v systému zachytí a zadržují molekuly kofeinu v kapalině. Tyto filtry obnovují GCE, které je nyní také bez kofeinu. Vrací se do dávky kávy, aby získala více kofeinu. Tento GCE proudí nepřetržitě, dokud zrna nejsou 99,9% bez kofeinu. Celý proces trvá 8 až 10 hodin.

Vzhledem k tomu, že švýcarský vodní proces nepoužívá žádné chemikálie k dekofeinizaci, tento typ káv bez kofeinu může mít ekologickou certifikaci. To vás ujišťuje ještě víc, že ​​pijete kvalitní kávu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.