Myanmar zrno

 

Vůně této kávy je kouřová. V její chuti je cítit  hořká čokoláda , pomeranč.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem
Sáček
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Cena 643 Kč 343 Kč 183 Kč 86 Kč od 86 Kč bez DPH
739 Kč / ks 395 Kč / ks 210 Kč / ks 99 Kč / ks od 99 Kč    
Kód produktu 753/1 K 753/500 753/250 753/70 Zvolte variantu
Značka Káva z Regionu
Webová stránka značky kavazregionu.cz
Kategorie Káva Zrnková
 

Republika ve jihovýchodní Asii, dříve známá jako Barma, pěstuje kávu od konce 19. století. Misionáři zpočátku začali pěstovat kávu v jižním oblastech, ale tento projekt neměl úspěchem. Produkce v komerčním měřítku začala na severu pod koloniální nadvládou ve 30. letech 20. století, hlavně kolem Pyin Oo Lwin a ve státě Shan. Velké plantáže z koloniálního období stále pokračují ve výrobě až do současnosti. Mezi 60. a 90. lety převzal stát vlastnictví bývalých koloniálních plantáží.

Vláda vždy hrála důležitou roli při utváření myanmarského kávového průmyslu. Spolu s investicemi zahraničních rozvojových organizací, jako je Winrock a USAID, stanovili rozsáhlý plán boje proti produkci máku. V 80. letech se OSN připojila k programu ve státě Severní a Jižní Šan, aby nahradila máky kávou. Projekt byl více či méně úspěšný. Z velké části to definovalo, jak dnes vypadá výroba drobných káv ve státě Shan. Mnoho domácností má ve své zahradě 10 až 20 kávových stromů. Sbírají třešně na úrovni vesnice a pošlou ji do centrálního mlýna ke zpracování.

Tyto iniciativy na nahrazování plodin pokračovaly i ve 21. století, a to jak ze soukromého sektoru, tak ze strany vlády. Stát Mandalay vydal velké investice s penězi nevládních organizací. Tyto investice se zaměřily na rozvoj zemědělství a produkci kávy jako exportní plodiny. Nákupy pozemků byly dotovány, což obyvatelům usnadnilo nákup levné půdy. V důsledku toho vzniklo mnoho nových kávových plantáží.

Díky podpoře zemědělství, se těmto novým farmám podařilo vysadit a pěstovat jemné odrůdy jako SL34, Catuai, Caturra atd. Díky zařízení pro zpracování na místě a sušicí infrastruktuře mohou tyto menší farmy produkovat své vlastní zajímavé mikroloty. Farmy a producenti bez vlastní infrastruktury mohou poslat své třešně na centrální mycí stanici a suchý mlýn skupiny Mandalay Coffee Group v Pyin Oo Lwin.

Naše káva je ze severního regiony, který má ideální podmínky pro výrobu speciální kávy. Kávové plantáže leží v nadmořské výšce od 1100 do 1600 metrů nad mořem. Srážky jsou úměrně rozložené po celý rok, s výrazným suchým obdobím v prosinci a lednu.

Přidat hodnocení
5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
JF Avatar autora | 16.2.2020
Chuť kávy závisí od zeme kde vyrastala. Barma má svojskú vôňu a chuť. Nepodobá sa inej ázijskej. Zrná vyzerajú nič moc. Napriek tomu je výborne upražená. V šálke chutí.