Myanmar zrno

Vůně této kávy je kouřová. V její chuti je cítit  hořká čokoláda , pomeranč.

Sáček
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
2.10.2023 2.10.2023 2.10.2023 2.10.2023 Zvolte variantu
Kód: KRMY1000 KRMY500 KRMY250 KRMY70 Zvolte variantu
739 Kč / ks 395 Kč / ks 210 Kč / ks 99 Kč / ks od 99 Kč / ks 643 Kč bez DPH 343 Kč bez DPH 183 Kč bez DPH 86 Kč bez DPH od 86 Kč bez DPH

Republika ve jihovýchodní Asii, dříve známá jako Barma, pěstuje kávu od konce 19. století. Misionáři zpočátku začali pěstovat kávu v jižním oblastech, ale tento projekt neměl úspěchem. Produkce v komerčním měřítku začala na severu pod koloniální nadvládou ve 30. letech 20. století, hlavně kolem Pyin Oo Lwin a ve státě Shan. Velké plantáže z koloniálního období stále pokračují ve výrobě až do současnosti. Mezi 60. a 90. lety převzal stát vlastnictví bývalých koloniálních plantáží.

Vláda vždy hrála důležitou roli při utváření myanmarského kávového průmyslu. Spolu s investicemi zahraničních rozvojových organizací, jako je Winrock a USAID, stanovili rozsáhlý plán boje proti produkci máku. V 80. letech se OSN připojila k programu ve státě Severní a Jižní Šan, aby nahradila máky kávou. Projekt byl více či méně úspěšný. Z velké části to definovalo, jak dnes vypadá výroba drobných káv ve státě Shan. Mnoho domácností má ve své zahradě 10 až 20 kávových stromů. Sbírají třešně na úrovni vesnice a pošlou ji do centrálního mlýna ke zpracování.

Tyto iniciativy na nahrazování plodin pokračovaly i ve 21. století, a to jak ze soukromého sektoru, tak ze strany vlády. Stát Mandalay vydal velké investice s penězi nevládních organizací. Tyto investice se zaměřily na rozvoj zemědělství a produkci kávy jako exportní plodiny. Nákupy pozemků byly dotovány, což obyvatelům usnadnilo nákup levné půdy. V důsledku toho vzniklo mnoho nových kávových plantáží.

Díky podpoře zemědělství, se těmto novým farmám podařilo vysadit a pěstovat jemné odrůdy jako SL34, Catuai, Caturra atd. Díky zařízení pro zpracování na místě a sušicí infrastruktuře mohou tyto menší farmy produkovat své vlastní zajímavé mikroloty. Farmy a producenti bez vlastní infrastruktury mohou poslat své třešně na centrální mycí stanici a suchý mlýn skupiny Mandalay Coffee Group v Pyin Oo Lwin.

Naše káva je ze severního regiony, který má ideální podmínky pro výrobu speciální kávy. Kávové plantáže leží v nadmořské výšce od 1100 do 1600 metrů nad mořem. Srážky jsou úměrně rozložené po celý rok, s výrazným suchým obdobím v prosinci a lednu.

5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
JF Avatar autora | 16.2.2020
Chuť kávy závisí od zeme kde vyrastala. Barma má svojskú vôňu a chuť. Nepodobá sa inej ázijskej. Zrná vyzerajú nič moc. Napriek tomu je výborne upražená. V šálke chutí.